Visste du att..

Det finns en del intressant och roliga fakta om våra kära fyrbenta små vänner som de flesta inte hade en susning om. Visste du att..

Katter spenderar en tredjedel av sina liv i djup sömn, de spenderar sen en tredjedel av sin vakna tid till att tvätta sig. En av anledningarna till att de tvättar sig är för att bli kvitt lukten från oss människor.

Morrhåren används för att uppskatta om katten kommer igenom en passage eller inte. Katter har inte heller nyckelben vilket gör att de kan ta sig igenom öppningar lika breda som deras huvuden.

Katter föds med instinkten att klättra upp i träd, att ta sig ner är dock någonting de måste lära sig.

Katter känner igen sin husses eller mattes röst men ofta väljer de att ignorera den helt.

Om en katter faller fritt finns det en medfödd upprättande reflex. Det finns katter som har överlevt fall från över 300 meters höjd.


Visste du att..

Studier har visat att de som har katter som husdjur minskar risken att drabbas av hjärtinfarkt och stroke med en tredjedel.

Vuxna katter jamar aldrig åt varandra, istället använder katten jamandet för att kommunicera med oss människor.

Kattcaféer blir allt mer populärt runt om i världen. Här kan man dricka kaffe eller te samtidigt som man umgås med katter.

Världens rikaste katt besitter en förmögenhet som uppgår till över 110 miljoner kronor, katten fick ärva pengarna från sin husse.

Katter har svårt att tugga stora bitar mat eftersom de inte kan förflytta sina käkar i sidled.

Katter har ju som bekant mycket päls, men visste du att på varje kvadrattum finns det cirka 130 000 pälsstrån.